VEILIGHEIDSFOLIE

Veiligheidsfolie is een dikke stevige polyester film, die met een volledig doorzichtige lijmlaag wordt aangebracht. Veiligheidsfolie blijft daarom optisch volkomen glashelder. Het dient vooral om raam en glaspartijen steviger te maken. Deze folie heeft de volgende specifieke kenmerken:

  • sterker maken van glas
  • bijeenhouden van glas in de sponning na barst of breuk
  • inbraakvertragende werking
  • brandvertragende werking
  • tegenhouden van schadelijke ultraviolette stralen (95% minder uv-licht)
Perfo : specialisten in raamfolie
Perfo

KENMERKEN​

Deze eigenschappen garanderen meer veiligheid bij raambreuk door een ongeluk, inslag of explosie. Bij dit soort onverwachte raambreuk is het van groot belang dat personen niet gewond raken door rondvliegende glasscherven. De folie houdt het glas bijeen en beschermt zo personen en goederen. 

Dezelfde eigenschap heeft ook een inbraakvertragende werking. Even snel een raam inslaan voor een snelkraak is niet zomaar mogelijk, omdat het glas blijft ‘hangen’. Veiligheidsfolie is brandvertragend, omdat de folie het glas ook bijeenhoudt na hittebreuk. Zo wordt voorkomen dat de brandhaard door extra luchttoevoer kan worden gevoed. Het tegenhouden van ultraviolet licht heeft als voordeel dat voorwerpen (kleding, meubilair, boeken e.d.) aanzienlijk minder verkleuren. Deze folie is leverbaar in diverse diktes.

Perfo : specialisten in raamfolie
Perfo : specialisten in raamfolie